Skip to main content

Jeff Koons en zijn kunst objecten

Jeff Koons

Jeff Koons, wie kent hem niet? Een wereldberoemd kunstenaar, geboren in Amerika, die vooral bekend is om zijn levensgrote sculpturen van ballondieren en kunstwerken met thema’s als banaliteit en verleiding.

Koons is zonder twijfel een van de belangrijkste levende kunstenaars vandaag de dag en zijn werk wordt beschouwd als postmodern, als camp of simpelweg als kitsch. Kitsch die zo sterk wordt aangezet, dat die eigenlijk niet meer te genieten is. En juist daaraan zijn kunstzinnigheid ontleent.

Balloon dog Jeff Koons
jeff_koons_balloon_dog

Wil je ook een van Jeff Koons objecten kopen, om een mooie plek te geven in huis? Dan ben je bij Roxier art aan het goede adres. Lees hieronder verder over onze prachtige collectie.

Balloon Rabbit

Al in 1986 ontwierp hij het welbekende opblaas konijn, dat deel uitmaakte van zijn eerste serie met spiegelende en roestvrijstalen objecten. Door het vernieuwende maar kitscherige werk waren de meningen erg verdeeld; ze gingen van nutteloos, flauwekul tot aan feestelijk en perfect. En toch werd het een van de bekendste kunstwerken van deze tijd en in 2019 verkocht voor het astronomische bedrag van 91 miljoen dollar.
Wil je ook Koons object in huis? Bekijk hier meer informatie over de Balloon Rabbit Silver en Balloon Rabbit Black

“I’ve always enjoyed balloon animals because they’re like us. We’re balloons.

You take a breath and you inhale, it’s an optimism.

You exhale, and it’s kind of a symbol of death.” — Jeff Koons

Balloon Dog

Na het konijn, kwam Koons in 1993 met een nieuwe serie genaamd Celebration. Deze bestond ook uit grote glanzende ballonachtige objecten zoals een bos tulpen, een slang, diamant en misschien de meest bekende; de 3 meter hoge Balloon Dog. Dit kunst object is daarna uitgebracht in verschillende kleuren en tentoongesteld over de hele wereld. Wat nog een hele klus was, want ook al ziet het er uit dat de poedel zo licht is als een ballon en met een spelden prik lek kan worden gestoken, het beeld is gemaakt van kilo’s en kilo’s roestvrijstaal. In 2013 werd de oranje Balloon Dog tijdens een kunstveiling bij Christie’s in New York verkocht voor ruim 58 miljoen dollar.
Ben je opzoek naar iets betaalbaarder? Bekijk hier meer informatie over de Balloon Dog Silver.

“It has a lunar aspect, because it reflects. It is not interested in you,

even though at the same moment it is” — Jeff Koons

 

 

Jeff Koons Objecten Kopen?

Aangezien de vraag naar het werk van Jeff Koons enorm is maar de prijzen helaas ook, heeft Koons aan Éditions Studio een licentie gegeven om de Balloon Rabbit en de Balloon Dog in gelimiteerde oplage te mogen maken. En wij hebben het grote geluk dat wij via Éditions Studio er een paar mogen verkopen in onze galerie. Wil je ook Jeff Koons objecten kopen, maar dan voor een betaalbare prijs? Bekijk de collectie in onze shop.

En wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe collectie en meer limited editions? Volg ons op Instagram!

Tot slot: wil je het werk eerst in het echt bewonderen? Maak een afspraak om langs te komen in de galerie (open op afspraak).