Skip to main content

Ontdek Ronald Hunter

Maak kennis met het werk van Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter

In de studio van roxier werkt Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter dagelijks aan zijn oeuvre. Ronald is een veelzijdig artiest; zijn werk omvat diverse abstracte en moderne stijlen. Toch is het werk van Ronald makkelijk te herkennen aan de gelaagdheid in kleuren en texturen.

Ronald Hunter werkte vele jaren als grafisch ontwerper totdat hij de overstap naar schilderen maakte. Als gevolg van zijn achtergrond hebben de kleurrijke, levendige schilderijen van Ronald een duidelijke grafische, street art-stijl. Hij vindt inspiratie in straataffiches, die hun eigen abstracte composities van kleuren en vormen creëren terwijl ze over elkaar worden geplakt. Ronald wil dit effect bereiken in zijn schilderijen door meerdere lagen verf en textuur aan te brengen, en door het gebruik van typografische vormen.

Als kunstenaar vind ik het belangrijk om een eigen stijl te hebben. Ik maak mijn kunst volgens bepaalde regels, die geven me houvast bij wat ik wil maken. In mijn abstracte werk bijvoorbeeld, bouw ik de kleuren met gelaagdheid van acrylverf en ik gebruik een lichte textuur om diepte toe te voegen

 

De expressionistische kleurlagen in snelle, krachtige penseelstreken creëren een gevoel van beweging, wat zijn jeugdig enthousiasme reflecteert. Elk stuk is uniek, en roept zijn eigen sfeer op door kleur, textuur en een gevoel van diepte. Het werk is bedoeld om deze sfeer naar de omringende ruimte te brengen, een gevoel van energie of rust te creëren, afhankelijk van het kunstwerk.Voor roxier creëert Ronald kunst op maat; binnen zijn brede scala aan stijlen kan Ronald originele kunst maken in iedere gewenste kleur en formaat. En dit voor een betaalbare prijs, want Ronald vindt dat kunst kopen transparant en betaalbaar moet zijn.

En dat zijn motto werkt, bewijst Ronald met het feit dat zijn werk inmiddels is verstuurd naar meer dan 50 landen.