Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
Vanaf deze zomer - alleen open op afspraak -

Abstracte schilderijen

Abstracte schilderijen & Abstracte kunst kopen

Maak je interieur compleet met abstracte schilderijen. De manier om niet alleen kleur maar ook stijl in je huis te brengen. Het gebeurt vaak dat mensen kiezen voor een interieur met basis kleuren. Zoals grijze of beige zitmeubelen en hout kleurige tafels. Maar een knal groene of rode bank kiezen veel mensen niet omdat ze er al snel op uitgekeken zijn en toch iedere dag op moeten zitten. Vaak wordt kleur dan in huis gebracht door middel van accessoires zoals vazen en kussens, maar deze zijn vaak maar kleine objecten en missen dan net dat knal effect wat je zo graag in huis zou willen hebben.
Abstracte schilderijen zijn hierin dan een prachtige invulling voor. Ondanks de kleurrijke uitstraling zijn ze toch tijdloos en je kunt schilderijen ook makkelijk wisselen van plaats en of ruimte. 

Abstracte schilderijen aan de muur

Wat is het effect van kunst aan de muur? En wat kan abstracte kunst bijdragen aan je interieur? Voor veel mensen is kunst in het algemeen iets wat meer in een museum thuis hoort in plaats van in huis. Maar je kunt ook naar kunst kijken als onderdeel van je interieur. Combineer de kleuren in je huis met de kleuren van het abstracte schilderij. Of laat een schilderij juist op maat maken, zo kun je kleuren die al in huis zijn combineren met het schilderij.

abstracte schilderijen

Wat zijn abstracte schilderijen en abstracte kunst?

Abstracte schilderijen zijn kunstwerken die geen herkenbare voorstelling van de werkelijkheid weergeven. In tegenstelling tot realistische of figuratieve schilderijen, proberen abstracte schilders niet om objecten, mensen of landschappen nauwkeurig af te beelden. In plaats daarvan richten ze zich op het uiten van emoties, ideeën of concepten door middel van kleuren, vormen, lijnen en texturen.

Een complete collectie van al onze Abstracte schilderijen vind je in onze shop. Online of kom langs in onze galerie in Rotterdam. Abstracte schilderijen betaalbaar een in ieder interieur te combineren.

Onbetaalbare schilderijen kopen?

Is een diepgaande kennis van kunst een vereiste voor de aanschaf van een abstract schilderij? Niet noodzakelijk. Wat van belang is, is dat je je innerlijke gevoel laat spreken. Uiteraard kunnen enkele basisrichtlijnen handig zijn om in gedachten te houden. Begin met jezelf de vraag te stellen: wat vind je werkelijk mooi en welk schilderij zou het beste bij je interieur passen? Het ultieme kunstwerk dat je in gedachten hebt, zal wellicht niet meteen het schilderij zijn dat uiteindelijk aan je muur hangt, aangezien je misschien uitkomt bij een museumstuk van meerdere miljoenen euro’s. Het is echter van cruciaal belang om eerst te ontdekken wat je het allermooist vindt. Vervolgens kun je je budget in overweging nemen. Als je bijvoorbeeld een budget van 200 euro hebt maar een lege muur van 3 meter moet vullen, is de kans klein dat je een origineel abstract schilderij zult vinden dat aan je wensen voldoet.

Moderne Abstracte schilderijen kopen

Abstracte kunst ontstond aan het begin van de 20e eeuw als een reactie op het traditionele realisme en impressionisme. Kunstenaars begonnen te experimenteren met verschillende abstracte vormen en technieken om hun innerlijke wereld en subjectieve ervaringen uit te drukken. Bekende kunstenaars die worden geassocieerd met abstracte kunst zijn Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan, Jackson Pollock, Mark Rothko, en vele anderen.

Abstracte schilderijen kunnen variëren van eenvoudige geometrische vormen tot complexe composities van kleurvlakken en texturen. Omdat ze openstaan voor interpretatie, nodigen abstracte kunstwerken de kijker uit om hun eigen emoties en gedachten erin te projecteren, waardoor ze e unieke en persoonlijke ervaring kunnen hebben bij het bekijken ervan. Abstracte kunst heeft een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van moderne en hedendaagse kunst en blijft een belangrijk genre in de kunstwereld.

abstracte schilderijen

Schilderijen overzicht >>

Abstracte schilderijen in het museum

Het is altijd leuk om een aantal musea te bezoeken om een bredere kijk te krijgen van kunst in het algemeen. Houd je van moderne kunst ga dan is bij de volgende musea langs: Kunstmuseum Den HaagKrollermullerVan abbemuseummuseum moreVoorlinden

Wat is abstracte kunst?

Er zijn tientallen, misschien wel honderdtallen kunststromingen in de kunstwereld, van popart en avant-garde tot minimalisme en street art. Maar waar staat een stroming eigenlijk voor en hoe vertaalt zich dat in een schilderij? In deze blog gaan we dieper in op abstracte kunst aan de hand van verschillende schilderijen.

Abstracte kunst

Wat is abstracte kunst - Modern schilderij
White on White Abstract schilderij

Volgens het woordenboek betekent het woord ‘abstract’; losgemaakt van de werkelijkheid. Abstracte kunst is dus kunst die geen precieze weergave geeft van de werkelijkheid, maar werkt in vormen, lijnen en kleuren. Vaak draait het meer om een gevoel en sfeer van een schilderij dan om een object of onderwerp.

Abstracte kunst geeft je de vrijheid om een kunstwerk op je eigen manier te interpreteren. Want waar in een figuratief kunstwerk iedereen hetzelfde zal herkennen, is het bij abstracte kunst juist heel persoonlijk.

Begin 1900 schilderde Paul Cézanne de eerste echt erkende abstracte werken. Tal van schilders volgden zijn abstracte stijl. Denk aan Mondriaan en Gauguin tot aan kunstenaars als Jackson Pollock en Mark Rothko. Abstracte kunst is tijdloos, en gaat veel minder snel vervelen dan een figuratief schilderij.

Wat is abstracte kunst - Geometrisch schilderij
Geometrisch schilderij – Diamond

Geometrisch abstracte kunst

Geometrische abstracte kunst bestaat uit geometrische vormen. Een geometrische vorm is een meetkundige vorm, zoals een rechthoek, vierkant of driehoek. Er word dus minder gewerkt met losse en open lijnen, maar meer met dichte vormen. Vaak zijn de vormen in een patroon aangebracht en wordt er veel met kleur geëxperimenteerd.

Abstract expressionisme

Het woord expressionisme komt van het Latijn: expressio, het uitdrukken van gevoelens. En dat in combinatie met abstracte kunst, drukt de kunstenaar zijn gevoelens dus uit zonder daar directe vormen en objecten bij te gebruiken. Abstract expressionisme schilderijen zijn vaak explosief, bestaan uit veel lagen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan Jackson Pollock en Willem de Kooning. Het expressionisme kent maar één wet: ‘er zijn geen wetten’.

Wat is abstracte kunst - Kubisme
Wat is abstracte kunst – Kubisme

Kubisme

Kenmerken van het kubisme zijn: vlak, collage, stilleven en een beeld uit verschillende standpunten of perspectieven. Het beeld is vaak verwarrend en bestaat uit kubussen, kegels en bollen. Maar het meest kenmerkende van het kubisme is de vereenvoudiging van alles. Kleur was daar in eerste instantie niet zo belangrijk bij, dat kwam pas later.

Abstraheren / Semi Abstract

Als de werkelijk niet helemaal word losgelaten, maar er nog herkenbare vormen te zien zijn noemen we dit “abstraheren”. Bij een semi abstract schilderij zullen er dus wel nog objecten of mensen te herkennen zijn, maar in een andere vorm. Een bekend voorbeeld is van Piet Mondriaan, bij begon met het abstraheren van bomen en kwam uiteindelijk uit op de schilderijen waarvan de meeste mensen hem zullen kennen en waarin enkel lijnen en primaire kleuren te zien zijn. Hij zei zelf hierover: “Ik wil de waarheid zo dicht mogelijk benaderen en daarom alles abstraheren tot ik kom tot het fundament”Ben je op zoek naar een abstract schilderij? Bekijk dan hier onze collectie en ontdek onze verschillende soorten abstracte schilderijen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanwinsten? Volg ons dan op Instagram.

Meer weten over – Wat is abstracte kunst ?

Kom langs in onze kunst galerie in Rotterdam? Je kunt altijd alle schilderijen in het echt komen bekijken in onze art gallery. Neem contact op voor een afspraak.

Abstracte kunstenaars – schilderij kopen

Abstracte kunstenaars streven ernaar de essentie van vorm, kleur en emotie te vangen zonder zich strikt aan de herkenbare realiteit te houden. In tegenstelling tot figuratieve kunst leggen abstracte kunstenaars de nadruk op de abstracte elementen van hun werk, zoals lijnen, vormen, kleuren en texturen. Deze kunstvorm komt voort uit de overtuiging dat kunst niet beperkt hoeft te zijn tot het nabootsen van de zichtbare wereld, maar eerder een expressie kan zijn van innerlijke gedachten en gevoelens.

Abstracte kunstenaars verkennen vaak het onbekende en laten ruimte voor interpretatie door de kijker. Ze gebruiken verschillende technieken, zoals het gebruik van non-figuratieve vormen, het toepassen van spontane penseelstreken of het experimenteren met diverse materialen. Bekende abstracte kunstenaars, zoals Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan en Jackson Pollock, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze artistieke stroming.

Abstracte kunst biedt zowel kunstenaars als kijkers de vrijheid om de grenzen van conventionele representatie te doorbreken en een diepere verbinding te maken met de emoties die kunst kan oproepen. Het is een uitnodiging om de verbeelding te laten spreken en een unieke persoonlijke betekenis te ontdekken in de abstracte vormen en composities.

Resultaat 1–80 van de 310 resultaten wordt getoond

Abstracte schilderijen & Abstracte kunst kopen

Maak je interieur compleet met abstracte schilderijen. De manier om niet alleen kleur maar ook stijl in je huis te brengen. Het gebeurt vaak dat mensen kiezen voor een interieur met basis kleuren. Zoals grijze of beige zitmeubelen en hout kleurige tafels. Maar een knal groene of rode bank kiezen veel mensen niet omdat ze er al snel op uitgekeken zijn en toch iedere dag op moeten zitten. Vaak wordt kleur dan in huis gebracht door middel van accessoires zoals vazen en kussens, maar deze zijn vaak maar kleine objecten en missen dan net dat knal effect wat je zo graag in huis zou willen hebben.
Abstracte schilderijen zijn hierin dan een prachtige invulling voor. Ondanks de kleurrijke uitstraling zijn ze toch tijdloos en je kunt schilderijen ook makkelijk wisselen van plaats en of ruimte. 

Abstracte schilderijen aan de muur

Wat is het effect van kunst aan de muur? En wat kan abstracte kunst bijdragen aan je interieur? Voor veel mensen is kunst in het algemeen iets wat meer in een museum thuis hoort in plaats van in huis. Maar je kunt ook naar kunst kijken als onderdeel van je interieur. Combineer de kleuren in je huis met de kleuren van het abstracte schilderij. Of laat een schilderij juist op maat maken, zo kun je kleuren die al in huis zijn combineren met het schilderij.

abstracte schilderijen

Wat zijn abstracte schilderijen en abstracte kunst?

Abstracte schilderijen zijn kunstwerken die geen herkenbare voorstelling van de werkelijkheid weergeven. In tegenstelling tot realistische of figuratieve schilderijen, proberen abstracte schilders niet om objecten, mensen of landschappen nauwkeurig af te beelden. In plaats daarvan richten ze zich op het uiten van emoties, ideeën of concepten door middel van kleuren, vormen, lijnen en texturen.

Een complete collectie van al onze Abstracte schilderijen vind je in onze shop. Online of kom langs in onze galerie in Rotterdam. Abstracte schilderijen betaalbaar een in ieder interieur te combineren.

Onbetaalbare schilderijen kopen?

Is een diepgaande kennis van kunst een vereiste voor de aanschaf van een abstract schilderij? Niet noodzakelijk. Wat van belang is, is dat je je innerlijke gevoel laat spreken. Uiteraard kunnen enkele basisrichtlijnen handig zijn om in gedachten te houden. Begin met jezelf de vraag te stellen: wat vind je werkelijk mooi en welk schilderij zou het beste bij je interieur passen? Het ultieme kunstwerk dat je in gedachten hebt, zal wellicht niet meteen het schilderij zijn dat uiteindelijk aan je muur hangt, aangezien je misschien uitkomt bij een museumstuk van meerdere miljoenen euro’s. Het is echter van cruciaal belang om eerst te ontdekken wat je het allermooist vindt. Vervolgens kun je je budget in overweging nemen. Als je bijvoorbeeld een budget van 200 euro hebt maar een lege muur van 3 meter moet vullen, is de kans klein dat je een origineel abstract schilderij zult vinden dat aan je wensen voldoet.

Moderne Abstracte schilderijen kopen

Abstracte kunst ontstond aan het begin van de 20e eeuw als een reactie op het traditionele realisme en impressionisme. Kunstenaars begonnen te experimenteren met verschillende abstracte vormen en technieken om hun innerlijke wereld en subjectieve ervaringen uit te drukken. Bekende kunstenaars die worden geassocieerd met abstracte kunst zijn Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan, Jackson Pollock, Mark Rothko, en vele anderen.

Abstracte schilderijen kunnen variëren van eenvoudige geometrische vormen tot complexe composities van kleurvlakken en texturen. Omdat ze openstaan voor interpretatie, nodigen abstracte kunstwerken de kijker uit om hun eigen emoties en gedachten erin te projecteren, waardoor ze e unieke en persoonlijke ervaring kunnen hebben bij het bekijken ervan. Abstracte kunst heeft een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van moderne en hedendaagse kunst en blijft een belangrijk genre in de kunstwereld.

abstracte schilderijen

Schilderijen overzicht >>

Abstracte schilderijen in het museum

Het is altijd leuk om een aantal musea te bezoeken om een bredere kijk te krijgen van kunst in het algemeen. Houd je van moderne kunst ga dan is bij de volgende musea langs: Kunstmuseum Den HaagKrollermullerVan abbemuseummuseum moreVoorlinden

Wat is abstracte kunst?

Er zijn tientallen, misschien wel honderdtallen kunststromingen in de kunstwereld, van popart en avant-garde tot minimalisme en street art. Maar waar staat een stroming eigenlijk voor en hoe vertaalt zich dat in een schilderij? In deze blog gaan we dieper in op abstracte kunst aan de hand van verschillende schilderijen.

Abstracte kunst

Wat is abstracte kunst - Modern schilderij
White on White Abstract schilderij

Volgens het woordenboek betekent het woord ‘abstract’; losgemaakt van de werkelijkheid. Abstracte kunst is dus kunst die geen precieze weergave geeft van de werkelijkheid, maar werkt in vormen, lijnen en kleuren. Vaak draait het meer om een gevoel en sfeer van een schilderij dan om een object of onderwerp.

Abstracte kunst geeft je de vrijheid om een kunstwerk op je eigen manier te interpreteren. Want waar in een figuratief kunstwerk iedereen hetzelfde zal herkennen, is het bij abstracte kunst juist heel persoonlijk.

Begin 1900 schilderde Paul Cézanne de eerste echt erkende abstracte werken. Tal van schilders volgden zijn abstracte stijl. Denk aan Mondriaan en Gauguin tot aan kunstenaars als Jackson Pollock en Mark Rothko. Abstracte kunst is tijdloos, en gaat veel minder snel vervelen dan een figuratief schilderij.

Wat is abstracte kunst - Geometrisch schilderij
Geometrisch schilderij – Diamond

Geometrisch abstracte kunst

Geometrische abstracte kunst bestaat uit geometrische vormen. Een geometrische vorm is een meetkundige vorm, zoals een rechthoek, vierkant of driehoek. Er word dus minder gewerkt met losse en open lijnen, maar meer met dichte vormen. Vaak zijn de vormen in een patroon aangebracht en wordt er veel met kleur geëxperimenteerd.

Abstract expressionisme

Het woord expressionisme komt van het Latijn: expressio, het uitdrukken van gevoelens. En dat in combinatie met abstracte kunst, drukt de kunstenaar zijn gevoelens dus uit zonder daar directe vormen en objecten bij te gebruiken. Abstract expressionisme schilderijen zijn vaak explosief, bestaan uit veel lagen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan Jackson Pollock en Willem de Kooning. Het expressionisme kent maar één wet: ‘er zijn geen wetten’.

Wat is abstracte kunst - Kubisme
Wat is abstracte kunst – Kubisme

Kubisme

Kenmerken van het kubisme zijn: vlak, collage, stilleven en een beeld uit verschillende standpunten of perspectieven. Het beeld is vaak verwarrend en bestaat uit kubussen, kegels en bollen. Maar het meest kenmerkende van het kubisme is de vereenvoudiging van alles. Kleur was daar in eerste instantie niet zo belangrijk bij, dat kwam pas later.

Abstraheren / Semi Abstract

Als de werkelijk niet helemaal word losgelaten, maar er nog herkenbare vormen te zien zijn noemen we dit “abstraheren”. Bij een semi abstract schilderij zullen er dus wel nog objecten of mensen te herkennen zijn, maar in een andere vorm. Een bekend voorbeeld is van Piet Mondriaan, bij begon met het abstraheren van bomen en kwam uiteindelijk uit op de schilderijen waarvan de meeste mensen hem zullen kennen en waarin enkel lijnen en primaire kleuren te zien zijn. Hij zei zelf hierover: “Ik wil de waarheid zo dicht mogelijk benaderen en daarom alles abstraheren tot ik kom tot het fundament”Ben je op zoek naar een abstract schilderij? Bekijk dan hier onze collectie en ontdek onze verschillende soorten abstracte schilderijen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanwinsten? Volg ons dan op Instagram.

Meer weten over – Wat is abstracte kunst ?

Kom langs in onze kunst galerie in Rotterdam? Je kunt altijd alle schilderijen in het echt komen bekijken in onze art gallery. Neem contact op voor een afspraak.

Abstracte kunstenaars – schilderij kopen

Abstracte kunstenaars streven ernaar de essentie van vorm, kleur en emotie te vangen zonder zich strikt aan de herkenbare realiteit te houden. In tegenstelling tot figuratieve kunst leggen abstracte kunstenaars de nadruk op de abstracte elementen van hun werk, zoals lijnen, vormen, kleuren en texturen. Deze kunstvorm komt voort uit de overtuiging dat kunst niet beperkt hoeft te zijn tot het nabootsen van de zichtbare wereld, maar eerder een expressie kan zijn van innerlijke gedachten en gevoelens.

Abstracte kunstenaars verkennen vaak het onbekende en laten ruimte voor interpretatie door de kijker. Ze gebruiken verschillende technieken, zoals het gebruik van non-figuratieve vormen, het toepassen van spontane penseelstreken of het experimenteren met diverse materialen. Bekende abstracte kunstenaars, zoals Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan en Jackson Pollock, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze artistieke stroming.

Abstracte kunst biedt zowel kunstenaars als kijkers de vrijheid om de grenzen van conventionele representatie te doorbreken en een diepere verbinding te maken met de emoties die kunst kan oproepen. Het is een uitnodiging om de verbeelding te laten spreken en een unieke persoonlijke betekenis te ontdekken in de abstracte vormen en composities.