Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
Vanaf deze zomer - alleen open op afspraak -

Pop Art

Resultaat 81–85 van de 85 resultaten wordt getoond

Pop Art

Pop art is een kunstbeweging die ontstond in de jaren 1950 en 1960, voornamelijk in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het is een reactie op de heersende kunststromingen van die tijd, zoals het abstract expressionisme, en het omarmt alledaagse populaire cultuur en alledaagse objecten als onderwerp voor artistieke expressie. Kunstenaars die geassocieerd worden met de pop art-beweging staan bekend om hun gebruik van heldere kleuren, scherpe lijnen en herhaling van alledaagse beelden.

Enkele van de meest prominente popartiesten zijn onder andere Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg en Jasper Johns. Andy Warhol, bijvoorbeeld, is waarschijnlijk de meest bekende figuur binnen de pop art. Hij gebruikte alledaagse voorwerpen zoals blikken soep, Coca-Cola-flessen en beroemdheden als Marilyn Monroe als onderwerp voor zijn kunstwerken. Warhol staat ook bekend om zijn techniek van het reproduceren van beelden via zeefdruk, waardoor kunst toegankelijker werd en de grens tussen kunst en populaire cultuur vervaagde.

Roy Lichtenstein was een andere invloedrijke popartiest, bekend om zijn schilderijen die eruitzien als stripverhalen. Hij gebruikte de technieken van de massaproductie en reproduceerde de kenmerkende stijl van strips, inclusief de benadrukte zwart-witte stippen die bekend staan als “Ben-Day dots”.

De pop art-beweging wordt vaak gezien als een kritiek op de traditionele kunstwereld en een viering van de consumptiemaatschappij. Kunstenaars wilden de kloof tussen kunst en het dagelijks leven overbruggen, en ze deden dit door alledaagse objecten en iconen te incorporeren in hun kunstwerken. Pop art heeft een blijvende invloed gehad op de moderne kunst en heeft de weg vrijgemaakt voor latere kunstbewegingen zoals de conceptuele kunst en de hedendaagse kunst.
Meer info >>


Pop Art schilderijen collectie


art gallery - Roxier Art