Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Ronald Hunter Exposeert

Ronald Hunter

De Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter (1973) is gespecialiseerd in abstracte en moderne schilderijen. De schilderijen van Ronald Hunter staan bekend om hun gelaagdheid, veelzijdige kleuren en interessante texturen.

Ronald werkte jaren als grafisch ontwerper totdat hij negen jaar geleden de volledige overstap maakte naar schilderen. Als gevolg van zijn achtergrond hebben de kleurrijke, levendige schilderijen van Ronald ook een uitgesproken grafische stijl.

“Als kunstenaar vind ik het belangrijk om een eigen stijl te hebben. Ik maak mijn kunst volgens bepaalde regels, die geven me houvast bij wat ik wil maken. In mijn abstracte werk bijvoorbeeld, bouw ik de kleuren met gelaagdheid van acrylverf en ik gebruik een lichte textuur om diepte toe te voegen”- Ronald Hunter

Ronald Hunter Exposeert bij roxier

Je kunt al het werk van Ronald Hunter bekijken op onze website. Mocht je iets specifiek zoeken dan kun je filteren op kleur, stijl en oriëntatie.
Wil je het werk liever in het echt bekijken? We hebben een mooie selectie samengesteld van zijn kunstwerken in onze galerie. Deze kun je altijd vrijblijvend komen bekijken in Rotterdam. Maak alleen van te voren en afspraak via de website vanwege de huidige corona maatregelen. Heb je interesse in schilderij en wil je hem eerst in het echt zien? Ook dan ben je van harte welkom en kun je een afspraak maken. Laat dan ook even weten in welk schilderij je interesse hebt, dan zorgen wij dat het er bij hangt.

Over de Kunstenaar

Ronald begon klein, zijn eerste schilderij verkocht hij voor slechts 150 EUR – inclusief verzending. Je kunt je voorstellen dat hij toen niet veel verdiende. Maar Ronald wilde dat mensen hem leren kennen en een naam voor zichzelf vestigen. Hij zag dat iedereen ergens moest beginnen. Na een tijdje verkocht Ronald genoeg om een ​​fulltime artiest te worden.

Maar de ambitie werd ook groter, daarbij is alleen kunst maken niet genoeg volgends Hunter. Hij besteedde veel tijd aan zijn website, aan netwerken en het bezoeken en exposeren op kunstbeurzen. In 2018 begon zijn eigen galerie; roxier in Rotterdam. Sindsdien heeft hij zijn schilderijen verkocht aan kantoren, winkels en privéwoningen over de hele wereld. Tot nu toe in meer dan 56 landen!

Betaalbare kunst

En niet onbelangrijk… Ronald is een groot voorstander van betaalbare kunst. Hij wil originele kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Een manier waarop hij dit bereikt is doordat hij een groot deel van zijn collectie op bestelling maakt. Op deze manier houdt hij niet alleen zijn voorraad klein, maar kan hij ook de kosten laag houden.

Laat je dus inspireren door zijn verzameling, en maak je minder zorgen over het prijskaartje.

Meer weten?

Ronald Hunter exposeert online en in onze galerie. Als je meer wilt weten over Ronald Hunter, kun je ook op zijn eigen website ronaldhunter.nl kijken, of volg hem op Instagram.

Wil je de expositie van Ronald Hunter bezoeken, heb je een vraag over een schilderij? Neem contact op!