Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Kleurrijke schilderijen

Resultaat 81–135 van de 135 resultaten wordt getoond

Kleurrijk schilderij kopen

Wat zijn kleurrijke schilderijen? En waar kun je deze vinden?

Kleurrijke schilderijen kun je natuurlijk overal vinden, online op pinterest bijvoorbeeld of op instagram. Maar als je nu schilderijen in het echt wilt zien, waar kun je dan terecht?
We hebben in Nederland natuurlijk verschillende musea waar je heerlijk van kunst en schilderijen kunt genieten. Maar mocht je nu opzoek zijn naar inspiratie voor kunst in huis dan staat bij ons altijd de deur open voor een bezichtiging. Wij hebben een grote collectie kleurrijke schilderijen op voorraad op te bezichtigen en om thuis op te hangen.

kleurrijke schilderijen kunstgalerie

Kleurrijke schilderijen kopen? Maak je huis levendig met kleur en kunst

Wat is nu de beste manier om kleur in je huis te krijgen? Je kunt natuurlijk alle muren een andere kleur schilderen. Of een paarse hoekbank neerzetten. Maar veel mensen zijn toch bang dat ze daar na een paar jaar helemaal op uitgekeken zijn. Een af gekaderd schilderij met sprekende kleuren dat door een kunstenaar met zorg is uitgebalanceerd blijft veel langer leuk om naar te kijken.

Bekijk hier onze kleurrijke schilderijen collectie voor alle ideeën om je huis met kleur in te richten. Ben je opzoek naar de complete collectie schilderijen? Bekijk dan de moderne schilderijen in de kunst collectie.

Schilderijen kopen met kleur – Moderne schilderijen

Ronald’s meeste werken zijn heel mooi in balans en ondanks het gebruik van bijvoorbeeld complementaire kleuren die over elkaar gebruikt worden werken de kleuren toch goed samen als geheel.

Ook wordt er soms neon inkt gebruikt of ook wel fluoriderende verf genoemd. Deze schreeuwende en knallende verf vraagt heel erg de aandacht maar om dit goed in balans te gebruiken zal het eindresultaat toch niet gaan schreeuwen en onrustig zijn in het interieur. Dus is een kleurrijk schilderij goed in balans dan hoeft het niet te schreeuwen en zal het niet snel vervelen.

Bekijk hier de collectie >>

Kleurrijke kunst kopen

Een kleurrijk schilderij aan de muur

Natuurlijk moet een schilderij onderdeel worden van je interieur, dus heb je heel veel kleur in huis probeer dan een kleurrijk schilderij te vinden met bijpassende kleuren. Bij Roxier denk we daar graag in mee, onze kunstenaar Ronald Hunter maakt veel schilderijen op bestelling in aangepast afmeting maar ook in aangepaste kleuren naar wens van de klant.

Wil je graag een knallend kunstwerk dat de heel veel aandacht vraagt? Probeer dan de rest van de aankleding zo rustig mogelijk te houden. Anders weet de kijker niet meer waar hij zijn focus op moet leggen. En dat zou jammer zijn van het kleurrijke schilderij.

Kortom het belangrijkste voor de keuze maken van een kleurrijk schilderij is dat alles in balans is. Je woonkamer moet geen onrustige plek worden waar je je niet meer op je gemak voelt. Bekijk voor alle kleurrijke maar rustige schilderijen in onze kunst collectie.Kleurrijke schilderij rood abstract

Het kleurrijke schilderij

Een echte blikvanger dat moet een kleurrijk schilderij wel zijn maar hoe groot mag zo’n kunstwerk dan zijn? Dat hangt natuurlijk erg af van smaak maar je wilt ook geen kale ruimte om je schilderij heen hebben. Houd rekening met veel “lucht” om het schilderij zodat het lekker gepresenteerd kan worden. Wij houden meestal zo’n 50cm minimaal aan rondom het schilderij.

Mag de muur ook kleur hebben achter het schilderij? Ja, natuurlijk! Een kleur op de muur kan een schilderij juist nog meer tot zijn recht komen. En de kleur op de muur hoeft echt niet een exacte kleur te zijn wat in het schilderij zit. Het kan juist ook een complementaire kleur zijn op deze manier komt het kunstwerk nog meer naar voren.

Hopelijk heb je nog meer zin gekregen om de complete collectie te bekijken? Bekijk de collectie >

Kleurrijk regenboog schilderij

Wat kunnen kleuren met je doen?

Kleuren hebben een krachtige invloed op onze emoties, stemmingen en percepties. Ze kunnen diepe gevoelens en psychologische reacties oproepen.

Kleuren kunnen onze stemming beïnvloeden. Felle, levendige kleuren kunnen ons opvrolijken en energie geven, terwijl rustige, gedempte kleuren een gevoel van kalmte en ontspanning kunnen bevorderen.

Cultuur en symboliek: De betekenis van kleuren kan variëren tussen culturen en contexten. Bijvoorbeeld, wit wordt vaak geassocieerd met zuiverheid en onschuld in veel westerse culturen, maar kan in andere culturen de dood symboliseren. Rood kan liefde en geluk vertegenwoordigen, maar ook gevaar en waarschuwing.

kleurrijk abstract schilderij

Abstracte kunst en zijn kleurrijke schilderijen.

Abstracte kunst staat vaak bekend om zijn gebruik van kleurrijke kleuren. In de abstracte kunst draait het vaak om het weergeven van emoties, ideeën en concepten zonder dat er herkenbare objecten of figuren worden afgebeeld. Kleur is een krachtig hulpmiddel in de abstracte kunst omdat het kan worden gebruikt om stemmingen en gevoelens uit te drukken op een niet-figuratieve manier.

Een kleurrijk geheel met felle kleuren in het schilderij

Kleurrijke schilderijen zijn kunstwerken die zich onderscheiden door het gebruik van levendige en opvallende kleuren. Deze schilderijen zijn vaak expressief en spreken de zintuigen aan door het gebruik van een breed scala aan kleuren.

Kunstenaar Ronald Hunter maakt veel kleurrijke schilderijen maar ondanks het gebruik van de vele kleuren en hoge contrasten zijn de werken toch vaak rustig. Hoe komt dat nu?