Ben je opzoek naar kunst inspiratie? Laat je inspireren met onze sfeerbeelden, want kunst staat nooit op zich zelf, het is altijd een onderdeel van de ruimte.

kunst inspiratie
kunst inspiratie

Als je een schilderij hebt gevonden in het ideale formaat hoef je hem alleen nog op te hangen! Een tip is om het midden van het schilderij op ooghoogte te hangen. Op die manier wordt je blik automatisch naar het schilderij getrokken en wordt je kunst een echte eyecatcher.

kunst inspiratie

Heb je je droom schilderij gevonden maar is het niet de juiste maat? Neem contact op met de kunstenaar en misschien kan die gene wel een custom schilderij voor je maken. Ronald Hunter bijvoorbeeld maakt kunst op maat, bekijk hier hoe dat in zijn werk gaat.

kunst inspiratie

Op een smalle muur in bijvoorbeeld een gang of trappenhuis werkt een vierkant of verticaal schilderij het beste. Houd hier aan alle zijde minimaal 40 cm vrij. Is de ruimte klein en krap? Kies dan niet voor een groot schilderij, want een groot schilderij is het mooist om te bekijken van een afstand, zodat je het helemaal in je op kan nemen.

xl groot schilderij

Rood is een krachtige kleur, zijn bekendste kenmerk staat voor liefde en passie. Rood zorgt voor energie, en dus zeer geschikt voor mensen die een oppepper nodig hebben, bijvoorbeeld in de werkkamer of slaapkamer. Mooie kleuren rood voor in je huis en kunst zijn koraalrood of wijnrood. Deze zijn wat minder heftig en aanwezig, maar geven toch veel warmte.