Skip to main content

Grote schilderijen

Resultaat 25–47 van de 47 resultaten wordt getoond

Abstracte schilderij Oranje

Abstracte schilderij Groot

De impact van grote schilderijen in huis

Overweeg je om een groot schilderij aan te schaffen? Er zijn verschillende voordelen te benoemen van een groot schilderij. Zo hebben grote schilderijen een indrukwekkende visuele impact, en fungeren als statementstukken in de woning. Ze transformeren een ruimte en kunnen een gevoel van grandeur en luxe creëren.

Kunst aan de muur - Landschap schilderij
Landschap schilderij

Kunst aan de muur - Abstract schilderij
Abstract schilderij

Kunst aan de muur - Blauw schilderij
Blauw schilderij

Kunst aan de muur - Grafisch schilderij
Grafisch schilderij

De impact van een groot schilderij in huis

Overweeg je om een groot schilderij aan te schaffen? Er zijn verschillende voordelen te benoemen van een groot schilderij. Zo hebben grote schilderijen een indrukwekkende visuele impact, en fungeren als statementstukken in de woning. Ze transformeren een ruimte en kunnen een gevoel van grandeur en luxe creëren.

Grote schilderijen zijn een effectieve manier om lege muren te decoreren maar bieden ook een kans voor individuele expressie. Met grote schilderijen voeg je een personal touch toe, en maken een ruimte uniek.

Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter werkt graag op groot doek. Het geeft letterlijk meer ruimte voor artistieke uitdrukking en om te experimenteren. Bovendien ziet Ronald graag dat een schilderij de impact in huis maakt die het verdient.


Abstracte schilderij Groot

Abstracte schilderij Oranje

Abstracte schilderij Blauw

Abstracte schilderij Grafisch

Abstracte schilderij Pop Art

Abstracte schilderij Stadsgezicht


Grote schilderijen zijn belangerijk

De geschiedenis van grote schilderijen weerspiegelt niet alleen artistieke ontwikkelingen, maar ook veranderingen in samenleving, religie, technologie en de waarden van verschillende tijdperken. Grote schilderijen hebben altijd een krachtige manier geboden om verhalen te vertellen, emoties uit te drukken en de wereld om ons heen vast te leggen.

Grote formaten

In de Oudheid worden grote schilderijen gebruikt om historische/mythologische verhalen weer te geven. Fresco’s waren bijvoorbeeld van aanzienlijke omvang in Romeinse villa’s of Griekse tempels.

In de Middeleeuwen worden grote religieuze schilderijen gebruikt om religieuze boodschappen over te brengen aan de vaak analfabetische bevolking. Deze schilderijen bevonden zich veelal in kerken en kathedralen.

In de daaropvolgende perioden zoals Renaissance en Barok maken kunstenaars zoals Leonardo da Vinci en Peter Paul Rubens naam door monumentale kunstwerken te creëren die de grandeur en pracht van hun tijd weerspiegelen.

In de 20ste eeuw experimenteren moderne kunstenaars met abstracte en conceptuele kunst op grote schaal. Jackson Pollock en Mark Rothko zijn enkele kunstenaars die grootschalige schilderijen maken.

In de hedendaagse kunst blijven grote schilderijen relevant, in een breed scala aan stijlen en stromingen. Kunstenaars als Gerhard Richter en Anselm Kiefer hebben allemaal grote werken gemaakt die een bijdrage hebben geleverd aan de kunstgeschiedenis. En laten we abstracte kunstenaar Mark Rhotko niet vergeten, die met zijn reusachtige schilderijen veel ontzag oogst.

Schilderij kopen woonkamer
Schilderij kopen woonkamer

Gratis verzending in Nederland en België

De prijzen van grote schilderijen

Schilderij kopen modern

Stijlen in kunst

Wat voor stijl zoek je?

Het kopen van een groot schilderij kan een mooie investering in kunst zijn en een prachtige manier om je leefruimte te verfraaien. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen waar je op moet letten als je een groot schilderij wilt aanschaffen:

schilderij kopen abstract
schilderij kopen abstract

kunst investering

Is een schilderij kopen een investering?

Ja, dat kun je wel zeggen, de meeste schilderijen zijn niet goedkoop en je koopt dan ook niet iedere week iets nieuws. Je kunt je voorstellen dat je eerst graag wilt weten hoe het schilderij thuis hangt, is het niet te groot of te schreeuwerig. Soms kun je dan een werk op proef krijgen om thuis alvast even aan het schilderij te wennen, voordat je het koopt. Bij Roxier willen we dat iedereen blij is met zijn schilderij en niet dat je naar een schilderij moet gaan kijken waar je niet helemaal blij mee bent. Dus ben je niet tevreden bij het kopen van een schilderij dan krijg je gewoon je geld weer terug.

Schilderij kopen betaalbaar

de waarde van kunst

Wordt zo’n schilderij ook meer waard?

“Nee” Je moet er vanuit gaan dat als je een schilderij koopt, dat je dit puur doet voor jezelf en voor eigen gebruik. Je geniet er van en als je na jaren je huis gaat verbouwen en of ergens anders gaat wonen dan kun je met heel veel geluk het schilderij wel verkopen maar dit zal niet snel met winst zijn.
Al zal er vaak verteld worden dat het werk van een kunstenaar meer geld waard wordt. Dit betekend niet dat je als particulier hier ook winst op kunt maken.


art gallery - Roxier Art

Wat voor stijl zoek je?

Het kopen van een groot schilderij kan een mooie investering in kunst zijn en een prachtige manier om je leefruimte te verfraaien. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen waar je op moet letten als je een groot schilderij wilt aanschaffen:

Schilderij kopen - kamer
combinatie schilderijen en kleur kamer

Budget voor een groot schilderij?

  • Budget: Bepaal van tevoren je budget. Grote schilderijen kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de kunstenaar, stijl, medium en reputatie. Wees realistisch over wat je bereid bent te besteden.

  • Stijl en voorkeur: Bedenk welke stijl van schilderij je aanspreekt. Wil je een realistisch portret, een abstract werk, landschapsschilderij of iets anders? Het schilderij moet passen bij je persoonlijke smaak en de esthetiek van de ruimte waarin je het wilt ophangen.

  • Ruimte: Meet de ruimte waarin je het schilderij wilt ophangen om er zeker van te zijn dat het qua afmetingen goed past. Zorg ervoor dat er voldoende lege ruimte omheen is voor een optimaal visueel effect.

  • Kunstenaar: Onderzoek de kunstenaar wiens werk je overweegt te kopen. Bekijk hun portfolio, lees over hun achtergrond en stijl, en probeer te begrijpen hoe hun werk past bij wat je zoekt.

  • Medium en techniek: Let op het medium en de techniek die de kunstenaar gebruikt. Dit kan variëren van olieverf op doek tot acrylverf, aquarel, enzovoort. De gebruikte techniek kan invloed hebben op de textuur en het uiterlijk van het schilderij.

schilderij kopen huiskamer
combinatie kleuren interieur

Hoe groot moet het schilderij zijn?

  • Certificaten en authenticiteit: Als je een origineel kunstwerk koopt, zorg er dan voor dat je documentatie hebt die de authenticiteit ervan bevestigt. Dit kan bestaan uit een certificaat van echtheid, handtekening van de kunstenaar en eventuele documentatie van de geschiedenis van het kunstwerk.

  • Kunstmarkt: Doe onderzoek naar de huidige kunstmarkt. Prijzen voor kunstwerken kunnen variëren afhankelijk van de vraag, de reputatie van de kunstenaar en andere factoren. Het kan nuttig zijn om prijzen te vergelijken en advies in te winnen bij kunstexperts of galeriehouders.

  • Onderhoud en bescherming: Denk na over hoe je het schilderij wilt onderhouden en beschermen. Grote schilderijen kunnen kwetsbaarder zijn en speciale zorg vereisen, zoals bescherming tegen direct zonlicht en regelmatige schoonmaak.

  • Bezichtiging: Als mogelijk, bekijk het schilderij persoonlijk voordat je het koopt. Dit geeft je de kans om details en texturen te waarderen die niet altijd goed worden vastgelegd op foto’s.

  • Koopbron: Koop bij een gerenommeerde kunsthandelaar, galerie of veilinghuis om ervoor te zorgen dat je een legitiem kunstwerk koopt en om eventuele problemen met vervalsingen te voorkomen.

art gallery - Roxier Art

Grote schilderijen – Ons overzicht

art gallery - Roxier Art

Onze stijlen voor op de muur

Galerie stijl - Abstract

Galerie stijl - Portret

Galerie stijl - POP Art

Galerie stijl - Figuratief