Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Sterren op het Doek met Ronald en Ellen-Claire

ellen-claire boomsma-hulsegge

Sterren op het doek kunstenaarsOnze kunstenaars Ronald Hunter en Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge schitteren bij Sterren op het Doek

Met trots mogen we onthullen dat maar liefst twee van onze kunstenaars dit jaar deelnemen aan Sterren op het Doek! Het populaire programma van Omroep MAX keerde in september 2019 na een afwezigheid van vijf jaar terug op de buis. Destijds presenteerde Hanneke Groenteman het programma. Het stokje is overgedragen aan presentator Özcan Akyol, die – als je het ons vraagt – zeer geschikt is voor deze rol.

Kunstenaar Ronald Hunter kreeg de eer Rotterdamse legende Lee Towers te portretteren, en kunstenares Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge de prachtige Caroline de Bruijn. Beide afleveringen worden in oktober uitgezonden.

Een verbluffend Pop-Art portret van Ronald Hunter

Ronald Hunter is gespecialiseerd in abstract & moderne kunst. Hij gebruikt veel kleurlagen en textuur om zijn werk diepte te geven. Ook al is Ronald vooral bekend om zijn grote abstracte werken, zijn portretten hebben een speciale plek in zijn oeuvre.

Geïnspireerd door de pop-art beweging, vermengt Ronald een portret met typografische vormen tot een evenwichtig geheel. De compositie met typografie verraden zijn achtergrond in grafische vormgeving.

Ik heb een achtergrond in grafisch ontwerp en speel graag met vormen en typografie in mijn werk. Heldere neon kleuren maken vaak deel uit van mijn kleurenpalet. Ik begin met het zoeken naar de juiste kleurbalans en gebruik grotere en kleinere typografie om de achtergrond vorm te geven. Zodra de vorm / kleur evenwichtig aanvoelt, beslis ik welk portret het beste past. Ik ben pas tevreden als alle losse onderdelen samen een krachtig geheel vormen.

Krachtige vrouwenportretten van Ellen-Claire

Het is geen wonder dat Ellen-Claire ook uitgenodigd is voor Sterren op het Doek. Haar portretten met fonkelende ogen zijn een lust voor het oog. Met verschillende technieken zet ze prachtige (vrouwen)portretten neer, vaak met accenten van bladgoud erin verwerkt.

Sinds haar afstuderen als portretschilder aan de Academie Minerva richt Ellen-Claire zich op de zeggingskracht van ogen. Volgens haar komt de kracht van de mens – en van vrouwen in het bijzonder – hier het best tot uitdrukking.

Ik laat vrouwen in al hun kracht en kwetsbaarheid zien. Sensueel, bloeddoorlopen, goudomrand.. de ogen dagen je uit, trekken je aan, intrigeren en doorgronden je. Hier ligt de oorsprong van onze kracht, maar ook van onze kwetsbaarheid.

Bekijk de collectie prachtige portretten van Ronald en Ellen-Claire hier.

Op de hoogte blijven van nieuw werk in onze galerie? Volg ons op Instagram.