Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Landschap Schilderij

Landschap Schilderij

Het eerste landschap schilderij werd al gemaakt als muurtekeningen in de Romeinse keizertijd. Maar het komt pas echt op gang in de vroege 15de eeuw wanneer Europa de landschapsschilderkunst als apart genre gaat zien. Sinds die tijd is het een populair thema en zijn er miljoenen landschapsschilderijen gemaakt in verschillende formaten, stijlen en technieken. Tijdloze thema’s als berglandschappen, stranden, bossen en de eindeloze horizon zien we al vele jaren terug in verschillende kunststromingen.

Abstracte landschap schilderij

Hoewel landschap en abstract tegenpolen lijken te zijn, zijn er veel kunstenaars die zich door deze combinatie laten inspireren. De natuur leent zich namelijk perfect als inspiratiebron voor vormen, kleuren, schaduwpartijen. Door de combinatie van abstracte vormen en vormen uit het landschap blijven de hersenen geprikkeld. Daardoor raak je op een abstract landschap minder snel uitgekeken dan op een traditioneel en realistisch landschap schilderij.

Ronald Hunter

Ook bij Ronald Hunter zie je vaak een verwijzing of inspiratie uit de natuur. Landschappen zijn dankbare onderwerpen voor Ronald en het is een noderwerp waar hij zich heerlijk in kan verliezen. Ook voor de koper kunnen landschappen inspireren, herinnering oproepen of ze kunnen er heerlijk bij wegdromen.
Weidse landschappen bieden een uitzicht in je huis, kantoor of wachtruimte die er anders niet is. Zo kom je in een andere wereld terecht en zo zul je lang van een schilderij kunnen genieten.Een mooi schilderij van een (abstract) landschap verfraait niet alleen je huis, het zorgt ook voor iets rustgevends. Daarnaast maakt het weidse het bijzonder prettig om naar te kijken. Daarom is onze tip bij het kiezen van een schilderij om voor een grote maat te gaan, bijvoorbeeld 1.40 meter breed. Ronald maakt altijd landschappen in een groot formaat zodat je jezelf kan verliezen in de grootsheid van het beeld.Alle getoonde schilderijen in dit artikel zijn gemaakt door Ronald Hunter en te koop via onze website.

Wil je op de hoogte blijven van het werk van Ronald en andere kunstenaars in onze galerie? Volg ons op Instagram!