Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

5 manieren om je voorkeur in kunst te ontdekken

ontdek je kunstsmaak

In deze serie blogs bieden we hulp bij het kiezen van kunst. Ben je op zoek naar iets moois boven de bank, voor in de gang of in de slaapkamer? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen en wil je eerst je voorkeuren in kunst ontdekken? Hieronder vind je onze handige tips om te ontdekken wat die zou kunnen zijn!

1. Voorkeur in kunst ontdekken doe je door te kijken

Hoe meer kunst je ziet en ervaart, hoe meer je zult ontdekken wat je aantrekt. Er zijn tenslotte een hele reeks manieren waarop kunst gemaakt wordt en in heel veel verschillende stijlen. Bezoek daarom zoveel mogelijk galerieën, musea, tentoonstellingen en kunstmarkten. Dit kan natuurlijk ook online op websites zoals Artfinder en Pinterest. Of gebruik de volgende hashtags op instagram; #artinspiration en #artoftheday.

Al snel zul je verschillende kunststijlen en kunstenaars ontdekken. Omring jezelf met een gevarieerde selectie van amateurs tot meesters en van grensverleggers tot hedendaagse opkomende kunstenaars.

Galeriebezoeken zijn sowieso mooie inspiratieplekken en een leuk uitje tijdens een city trip. Mocht je in de buurt zijn van Rotterdam, dan ben je natuurlijk altijd welkom in onze galerie!

2. Koop met je hart

Negeer alles wat je hebt gehoord en ga 100% op je gevoel af! Jij bent tenslotte degene die elke dag naar het kunstwerk gaat kijken. Het kan verleidelijk zijn om je te laten meeslepen door trends en hippe design interieurs. Maar jij bent degene die het schilderij in je huis gaat hangen, dus jij moet het mooi vinden of er een bepaalde persoonlijke band mee hebben.

Ook belangrijk is het om je te bedenken, dat als een schilderij je aanspreekt, je niet te veel zorgen moet maken of het wel bij de rest van je interieur past. Om samenhang te creëren, kun je de kleuren van het schilderij laten terugkomen in accessoires, kussens, vazen of verf de tegenovergestelde muur in een kleur uit het schilderij.

Als je moeite hebt met een grote kunst aankoop, laat je niet verleiden door druk of de haast om het meteen te kopen. De kunstmarkt kan snel bewegen, maar kunstenaars staan ​​vaak open voor opdrachten of om iets creëren dat precies bij jou past. Zo worden bijvoorbeeld veel schilderijen van Ronald Hunter op bestelling gemaakt.
Neem hier een kijkje om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

3. Wat trekt je aan in kunst?

Welke eigenschappen trekken je aan in een kunstwerk? Inspireert het je tot nadenken? Zijn het de kleuren? De techniek? Het formaat? Of wil je iets uniek? Er zijn veel redenen waarom we kunst kopen en het is belangrijk om te kijken wat voor jou de belangrijkste eisen zijn of welke combinatie daarvan.

4. Bespreek twijfels en doe het samen

Kunst kopen hoeft geen solo-ervaring te zijn maar je kunt natuurlijk advies in winnen van familie, vrienden en mensen met al veel kunst in hun huis. Als je geluk hebt praat je met iemand met dezelfde smaak. Zo niet voorkom dat hun smaak de jouwe wordt en houdt vast aan vragen die gaan over formaat, plaatsing, techniek en kwaliteit.Ook kan een galerie je verder helpen. Zo kunnen wij bij roxier bijvoorbeeld een schilderij uit onze collectie digitaal in je kamer plaatsen om een beter beeld te krijgen. Ben niet bang om hulp te vragen en neem contact met ons op als wij je verder kunnen helpen.

5. En nu??

Je smaak zal blijven groeien en evolueren Er komen steeds meer technieken, kunstenaars en stijlen bij, dus wees niet bang om buiten je comfortzone te treden. Je zult waarschijnlijk merken dat je na verloop van tijd door verschillende stijlen, kleuren en genres zult worden aangetrokken. Laat dit geen blokkade zijn en kijk hoe je bestaande schilderijen met nieuwe kunt combineren.
Wil je je voorkeur in kunst ontdekken sta dan open, kijk rond en je zult jezelf misschien verbazen over hoe divers je kunstsmaak werkelijk is.