Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
Vanaf deze zomer - alleen open op afspraak -

Online kunst kopen – 6 dingen die je moet weten!

De voordelen van Online Kunst Kopen

Online kunst kopen kan altijd en overal! Lekker anoniem vanuit je lui stoel kun je schilderijen bekijken in Amerika, Japan en Mexico. Je stelt je voorkeuren in bij de zoektermen, de prijzen zijn duidelijk zichtbaar en met een klik op de knop wordt het naar je huis verstuurd. Dat is kunst kopen anno nu. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg kunstbeurzen en galeries, maar de ‘jong kunstkoper’ koopt al jaren online.

Ga je je aller eerste kunstwerk kopen? Dat is natuurlijk spannend! Combineer het online shoppen dan met een offline galerie of beurs bezoek. Oriënteer jezelf op het internet door verschillende stijlen, kunstenaars en technieken te bekijken. Hoe meer je ziet, hoe meer je smaak zich ontwikkelt. Maar probeer ook schilderijen in het echt te bekijken om te zien wat licht en structuur doet met een kunstwerk. Er is voor ieders smaak en voor elk budget iets beschikbaar, soms moet je alleen goed zoeken.

Waar begin je?

Als je met Google zoekt op online kunst kopen krijg je maar liefst 11 miljoen pagina’s. En dat is logisch want je surft makkelijker op het web dan dat je een galerie binnenstapt. Het is voor veel mensen een laagdrempelige manier om toe te treden tot de kunstwereld. Waar op welke van die 11 miljoen pagina’s moet je klikken? Wil je je echt oriënteren, dan kun je het beste kijken bij websites die veel werken van veel verschillende kunstenaars aanbieden. Zoals bijvoorbeeld Artfinder, Singulart, Artsper en Etsy.

Wil je je online oriënteren, maar uiteindelijk wel het schilderij in het echt kunnen bekijken? Zoek dan op galeries in Nederland. Vaak specialiseert een galerie zich in een bepaalde stijl en prijsklasse waar je op kunt filteren. Ook kan een galerie je verder helpen met persoonlijk advies. Zo kunnen wij bij roxier bijvoorbeeld een schilderij uit onze collectie digitaal in je kamer plaatsen om een beter beeld te krijgen. Ben niet bang om hulp te vragen en neem contact met ons op als je vragen hebt.

Niet alleen nieuw kunst maar ook kunstenaars ontdekken

Er zijn verkoop websites waar wel duizenden werken worden aangeboden. En dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Maar heb je dan een kunstwerk gevonden die je mooi vindt en bij je interieur past? Bekijk dan ook de andere werken van de kunstenaar. Deze zullen in stijl en prijsklasse vergelijkbaar zijn. Ook kun je meteen online wat achtergrond informatie over de kunstenaar zoeken. Waar is er werk van hem of haar te zien? Kun je voorbeeld langs gaan bij een galerie, museum of expositie? Kunst kopen is een kwestie van vertrouwen. Dat verandert nooit, het maakt niet of dit je eerste aankoop is of je tiende, of dat je online of offline een schilderij koopt.

Lijst, verzending en invoerrechten

Zowel op roxier.nl als op andere websites kun je meteen een lijst bij het schilderij bestellen. Dit zijn natuurlijk wel extra kosten waar je rekening mee moet houden. Net als de verzendkosten, bestel je in Nederland dan zullen de extra kosten meevallen. Bestel je buiten Europa dan kunnen de prijzen flink oplopen. Kijk dan ook altijd naar de eventueel invoerkosten die jij of de verkoper moeten betalen. Verdiep je dus altijd in de verkoopvoorwaarden op teleurstelling te voorkomen.

Wat zijn de nadelen?

Een kunstwerk online bekijken of het fysiek ervaren is niet hetzelfde. Zo kan het moeilijk zijn om de volledige impact van het werk te kunnen zien en voelen. Natuurlijk wil je het schilderij het liefst in het echt zien, maar dat is niet altijd mogelijk vanwege bijvoorbeeld de afstand. Mocht je wel in de gelegenheid zijn om het schilderij te kunnen bezoeken, dan raden we dat zeker aan! Roxier is zowel een online galerie als een fysieke galerie in Rotterdam. Zo kun je online oriënteren en daarna langs komen om de werken in het echt te zien.

Toch niet wat je gehoopt had?

Kijk voordat je een kunstwerk koopt wat de voorwaarden zijn bij een retour en annulering. Bij ons kun je bijvoorbeeld het schilderij binnen 14 dagen retourneren, dit is wettelijk verplicht in Nederland. Maar in het buitenland is dat zeker niet altijd het geval, dus informeer je goed! Kijk ook online naar recensies en reviews van vorige kopers om een beter beeld van de verkoper te krijgen.

 

Volg ons op Instagram voor meer tips, inspiratie en updates van de nieuwste schilderijen en kunstwerken in onze galerie. Heb je nog vragen of kunnen we je ergens anders mee helpen?
Neem dan hier contact met ons op.

Alle getoonde schilderen zijn verkrijgbaar op onze website.