Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Zeefdruk

mint groen zeefdruk

ROCO.studio

Als multidisciplinair kunstenaar is ROCO gefascineerd door vele vormen van kunst. Binnen de collectie van Roxier representeert ROCO.studio de rauwere kant van kunst, met een uitgesproken pop-en street-art stijl. De figuratieve kunst is een mooie aanvulling op het abstracte werk van Ronald Hunter. Want waar het werk van Ronald Hunter draait om zijn typische abstracte composities, gaat het bij ROCO meer om het neerzetten van sterke vrouwelijke portretten.

Pop Art Zeefdruk

ROCO experimenteert graag met spannende (neon) kleurcombinaties. De techniek van zeefdrukken biedt veel vrijheid in het exploreren. Geïnspireerd door krachtige en zelfverzekerde vrouwen maakte ROCO deze nieuwe serie: Color Me. De serie bestaat uit drie edities, in verschillende kleuren; zo is er een fluor geel in combinatie met donker paars. De tweede is in krachtig roze, gecombineerd met rood. De derde is een mint groen achtergrond met fluor roze (in gradiënt). Zowel los van elkaar als samen vormen de zeefdrukken een krachtig en helder beeld. Iedere editie is verkrijgbaar in een beperkte oplage van 50 stuks.

Wat is zeefdrukken?

Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van polyester wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een laag emulsie (lichtgevoelige vloeistof) die door middel van een belichtingstafel belicht wordt. Zo ontstaan er een soort sjabloon die er voor zorgt dat er plekken geen en op andere wel inkt door het gaas kan. Als je de inkt aanbrengt en met een rakel over het gehele raam veegt zal er dus alleen op de gewenste plekken inkt doorgedrukt worden op papier. Per kleur moet er een nieuw raamwerk gemaakt worden en gedrukt worden.

Neon Zeefdruk

De serie Color Me is zeker niet de eerste zeefdruk serie van ROCO studio. Vorig jaar maakte ROCO ook al de serie Deer, gebaseerd op de ‘Cow Wallpaper’ van Andy Warhol’. De ‘Cow Wallpaper’ was de eerste in een serie behang ontworpen door Andy Warhol.
Ook maakte ROCO de serie Biting Lip;  bestaande uit zeefdrukken in hard roze en oranje en twee riso prints in zachtere pastel tinten. Deze zijn verkrijgbaar in beperkte oplage en bijna uitverkocht, dus mocht je deze nog willen bemachtigen wacht dan niet te lang!Wil je op de hoogte blijven van het werk van ROCO en andere kunstenaars in onze galerie? Volg ons op Instagram!

Tot slot: wil je een werk in het echt bewonderen? Maak een afspraak om langs te komen in de galerie.