Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Je eigen kunstmuur maken

5 tips om je eigen kunstmuur te maken

1. Allemaal verzamelen!

Wil je een kunstmuur maken? Begin dan met het maken van een verzameling van dingen die je mooi vind, van originele kunst tot handgemaakte prints, foto’s, posters of souvenirs. Als je begint met verzamelen, denk dan ook gelijk na over de schaal van je mogelijke verzameling en de opstelling die je wilt. Wil je ze allemaal even groot houden? Of werken in een mix van verschillende maten? Zoek inspiratie online, op sociale media, in restaurants, in woonbladen of bij tentoonstellingen.

2. Kies een thema

Als je een selectie hebt waar je blij mee bent, kies dan je favorieten en groepeer ze op thema, b.v. familie, reizen, herinneringen of gewoon waar je blij van wordt! Ook kun je kiezen voor een paar kleuren die steeds terug komen. Kijk daarbij goed naar de kleuren van de kamer waarin ze komen te hangen en naar de kleur van de muur.

 

3. Meten is weten

Voor dat je alle gaat ophangen is het een goed idee om eerst een compositie te maken en om te kijken hoeveel je precies kunt ophangen. Een snelle manier is om alles op de grond neer te leggen en er van bovenaf naar te kijken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook van kranten of bruin craft papier sjablonen maken in het juiste formaat en ze eerst op de muur proefplakken. Ben je handig op de computer? Dan kun je ook een compositie maken in Photoshop. Blijf net zolang met alle kunstwerken schuiven, haal er dingen uit en in tot dat je helemaal tevreden bent.

4. Kies je lijsten

Als u tevreden bent met de lay-out, kun je nadenken over lijsten. Wil je dat ze opvallen of juist niet? Kijk daarbij ook goed naar je interieur, witte of neutrale lijsten zijn perfect voor interieurs in Scandinavische stijl, zwarte fotolijsten zijn meer geschikt voor interieurs met een modern of industrieel thema. Wil je voor lekker bont gaan kies van voor gekleurde lijsten of voor verschillende lijsten in 1 kleur

 

5. Ophangen maar!

Als je alles hebt verzameld, opgemeten en ingelijst is het tijd om alles op te hangen! Markeer lichtjes met een potlood op de muur waar de bovenhoeken van de frames komen te hangen. Meet en markeer hoeveel lager de spijker of schroef moet komen. Gebruik eventueel een waterpas om ervoor te zorgen dat alles recht is.

Vergeet niet dat een kunstmuur gemakkelijk kan worden verwisseld of bijgewerkt met nieuwe favorieten. Zo kun je bijvoorbeeld in de zomer wat vrolijke en kleurrijk werken ophangen, en in de herfst en winter misschien wat warme en rustigere werken.Volg ons op Instagram voor meer tips, inspiratie en updates van de nieuwste schilderijen en kunstwerken in onze galerie.