Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Rijkheid in Kleur: De Panels Serie van Ronald Hunter

Ronald Hunter’s werk staat bekend om zijn veelzijdigheid in kleuren. Hij is een meester in het vinden van spannende kleur combinaties, en vindt zichzelf continu opnieuw uit. Toch blijft Ronald’s werk makkelijk herkenbaar, hij past steeds dezelfde regels toe.

Naast het bedenken van nieuwe stijlen, werkt hij veel in series; sommige stijlen komen dan ook in verschillende kleurschakeringen terug. Zo ook Panels, een van Ronald’s favoriete series om te maken. Het idee kwam van een grote tafel waar hij aan werkte, gemaakt van grote houten panelen. Het lijkt alsof hij nieuwe series schilderijen uit zijn mouw schud, maar vergis je niet! Er gaat een uitgebreid denkproces aan vooraf, waar we vast in een ander blog nog op terug komen.  Hij vindt het namelijk leuk om regelmatig nieuwe stijlen te creëren.

Ronald, vertel daar eens meer over!

‘Panels’ is geïnspireerd op een grote houten tafel waar ik in mijn oude studio aan werkte. De tafel was bedekt met verf en een klant merkte op een dag op dat het een kunstwerk op zich was. Dat zette me aan het denken, en ik wilde het gevoel van de tafel op canvas opnieuw creëren. Met de variërende kleuren en texturen, blijkt het een eindeloze bron van inspiratie te zijn.

Bekijk hier het schilderij waar alles mee begon: Original Yellow Panels.

Elk schilderij in de “Panels” reeks heeft zijn eigen kleurenpalet, die in een breed scala aan interieur stijlen passen. Door middel van meerdere lagen verf en textuur wil Ronald een gevoel van diepte creëren.