Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Het juiste schilderij voor je woonkamer

groot grijs schilderij

Welke kleur past bij jou? Blog over koele kleuren

In een serie blogs bieden we hulp bij het kiezen van kunst. In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van koele kleuren in kunst.
Meer interesse in warme kleuren? Klik hier om naar onze blog over warme kleuren te gaan.

Kunst bekeken vanuit kleur

Kleurentheorie is een kunst op zich – er zijn weinig dingen belangrijker in kunst dan het gebruik van kleur. Met behulp van een kleurenwiel, (ontwikkeld door Sir Isaac Newton in 1666), krijg je een goed overzicht over hoe je kleur kunt gebruiken en combineren.
Het kleurenwiel bestaat uit primaire (rood, geel, blauw) en secundaire kleuren (groen, paars, oranje), plus tertiaire kleuren, gemaakt door primaire en secundaire kleuren te combineren.

Het biedt een logische overzicht en laat zien welke kleuren bij elkaar passen en welke tegenover elkaar staan. Dit kan je helpen bij het maken van kleur keuzes voor je interieur en natuurlijk voor het kiezen van een kleur bij je volgende kunstaankoop!

Koele Kleuren

Koude en koele kleuren bestaan ​​uit groen, blauw en paars en zijn het rustiger alternatief voor pittige warme kleuren. Ze staan voor de natuur, de nacht en zorgen voor een algemeen gevoel van rust en ontspanning.

GROEN

Groen staat voor groei, natuur, planten en een nieuw begin. Het weerspiegelt vrede en harmonie en geeft een gevoel van optimisme en tevredenheid. Ook is de kleur groen ideaal om bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer de natuur naar binnen te halen.

BLAUW

Blauw is wereldwijd de meest populaire kleur in kunst, interieur en kleding. Helderblauw is tijdloos, zorgt voor rust en ontspanning. Donkerblauw gaat meer over de nacht, kracht en luxe. Het is de meest veilige kleur die in elke kamer van je huis zal passen.

PAARS

Paars symboliseert rijkdom en creativiteit. Donker paars is perfect om thuis een gevoel van luxe te creëren, terwijl we bij lichtere paars de lente en romantiek associëren. Het is een kleur die niet snel als hoofdkleur word gekozen voor zowel een interieur als in een schilderij, maar vaker in combinatie met blauw of roze word gebruikt.

Hulp bij het kiezen van kunst

Ben je er uit welke kleur jouw schilderij moet hebben? Ga dan naar deze pagina op onze website en filter op jouw gekozen kleur. Zo zie je in één oogopslag wat we in onze huidige collectie hebben.

Of ga je toch liever voor warme kleuren zoals rood, oranje en geel? Lees dan hier ons blog over kunst in warme kleuren.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van kunst, of ben je op zoek naar nog meer kunst inspiratie? Neem contact op en volg ons op Instagram. en blijf op de hoogte van alle nieuwe werken.