Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Tweeluik schilderijen

Twee luik schilderij

Tweeluik Schilderijen in verschillende combinaties

Een tweeluik bestaat uit twee schilderijen die elkaar aanvullen. Dit kunnen twee schilderijen zijn die samen gemaakt zijn, of twee losse werken waar een duidelijk verbinding te zien is. Een schilderij alleen is al een krachtig beeld, maar een tweede schilderij ernaast kan het nog interessanter maken.

Voor een gebalanceerde uitstraling is het belangrijk dat de twee kunstwerken iets gemeen hebben. Denk aan het formaat, kleur, stijl, vorm of thema. Een andere interessante invalshoek is om naast iets dat verbindt ook juist een contrast te zoeken. Dit kan zoiets simpels zijn als een contrast in licht en donker, nieuw en oud of ver weg en dichtbij. Door middel van een aantal voorbeelden van schilderijen van kunstenaar Ronald Hunter geven we je tips over hoe je je eigen tweeluik kunt samenstellen.

Twee luik schilderij
Van de serie ” Once Twice” (links) en van de serie ” panels”& “Traffic”

Tweeluik – Schilderijen in dezelfde kleur

Bij dit tweeluik is er een duidelijk geheel gevormd door het overeenkomstige kleurgebruik. Hoewel het thema en de stijl volledig van elkaar verschillen, ontstaat er door hetzelfde kleurgebruik toch een eenduidig beeld.

Tweeluik – Schilderijen uit dezelfde serie

Bij dit tweeluik, zijn zowel de kleuren als het thema duidelijk hetzelfde. Hierdoor is de combinatie rustig en concurreren de schilderijen niet met elkaar. Wat er wel gebeurt is dat de schilderijen elkaar aanvullen en van de muur af spatten.

De Diamond serie van Ronald Hunter leent zich perfect om te combineren. De gehele serie heeft dezelfde afmeting en ze zijn allemaal vierkant. Twee vierkante schilderijen naast elkaar is een mooie alternatief in plaats van één horizontaal schilderij. Zo ontstaat er net een iets spannendere compositie. Bekijk hier meer schilderijen uit de Diamond serie.

Tweeluik – Schilderijen in dezelfde kleur en stijl

Deze samenstelling van deze schilderijen combineren duidelijk qua kleur maar ook qua stijl. Hoewel het totaal verschillende werken zijn passen ze door de duidelijke overeenkomsten toch mooi samen.

Verschillende opties

Hier zien we twee verschillende combinaties die beide een totaal ander beeld geven. In de combinaties is er een overeenkomst in kleur en in formaat. De stijl is wel compleet verschillend en je ziet duidelijk wat dat doet. De combinatie aan de linkerkant is druk en eist alle aandacht in de ruimte. De combinatie aan de rechterkant heeft meer rust door het linker schilderij, en geeft zo een heel ander beeld. Er zijn dus altijd meerdere combinaties mogelijk met één schilderij, het ligt aan je smaak en interieur wat voor jou de mooiste combinatie maakt.

Verticaal tweeluik

De makkelijkste en meest gemaakt tweeluik is met vierkante schilderijen. Maar vergeet niet dat je ook met twee verticale schilderen mooie combinaties kunt maken.Ook ben je niet geboden aan canvas schilderijen. Ingelijsten schilderijen op papier zijn ook mooie objecten om te combineren in bijvoorbeeld kleinere ruimtes.

Er is altijd een oplossing

Mocht je het moeilijk vinden om zelf een combinatie te maken dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een bestaand tweeluik. Op de linker foto zie je een bestaand tweeluik in het interieur van een klant uit de USA. Je ziet hier duidelijk veel overeenkomsten in beide schilderijen en er is een duidelijke samenhang. Op de foto aan de rechterkant zie je een klant foto van een tweeluik dat we samen met de klant hebben samengesteld. Want uiteraard kunnen wij je ook helpen en adviseren bij je keuze. Zo is het o.a. mogelijk om de schilderijen digitaal in je interieur te plaatsen zodat je een beter beeld krijgt hoe het gaat worden. Je kunt hiervoor altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Alle getoonde schilderijen van Ronald Hunter zijn verkrijgbaar op onze website.