Skip to main content
Kleurrijke schilderijen Grote schilderijen Abstracte schilderijen
15% korting op canvasprints met code: canvasprint15

Wooninspiratie met kunst

Wooninspiratie met kunst

Breng kunst en interieur samen

Misschien ben je al een tijd op zoek naar iets moois voor aan de muur. Wij weten als geen ander dat kunst kopen iets heel persoonlijks is, en dat het best even kan duren voordat je het gevonden hebt. Maar hoe kom je er nu achter welke kunst bij jou past, en bij je interieur? We helpen je graag op weg met wat wooninspiratie met kunst.

Bij ons hoef je geen kunstkenner te zijn om het juiste kunstwerk te vinden. Het belangrijkste is dat je je gevoel laat spreken. Belangrijk is om je te bedenken, dat als een schilderij je aanspreekt, je je dan niet te veel zorgen maakt of het wel bij de rest van je interieur past. Om samenhang te creëren, kun je de kleuren van het schilderij laten terugkomen in accessoires. Hierbij kun je denken aan stoelbekleding, sierkussens, tapijtjes en andere accessoires zoals vazen.

Om wat wooninspiratie met kunst op te doen, hebben we een aantal foto’s verzameld van recente kunst kopers. De uitleg erbij brengt je misschien verder om zelf tot een beslissing te komen!

Een schilderij brengt warmte

Deze koper wilde haar moderne loft meer kleur geven met een origineel kunstwerk. De warme gele gloed in combinatie met donkerblauw komt goed tot zijn recht. Het formaat van dit schilderij past precies tussen de tv en de ornamenten op het dressoir. We vinden het ook mooi om te zien dat het schilderij niet te hoog opgehangen is. Door het rustige schilderij krijgt de ruimte meer warmte.Het design van “Striped Colors on Colors” (150x60cm) wordt prachtig weerspiegeld in dit interieur in Hong Kong! Bovendien is de maat perfect boven de bank en matched het schilderij mooi met het kussen.Een ander voorbeeld van hoe een kunstwerk een geweldige aanvulling kan zijn op een interieurstijl, is dit van ‘Once in Yellow XL’ (110x110cm). De kleuren van dit kunstwerk passen heel goed bij het smaakvolle interieur.

Lijnenspel

Een schilderij kan ook op de vloer geplaatst worden. De horizontale lijnen van ‘Black Line Pictures’ zijn een mooi contrast met de gietijzeren deur. Doordat ze allebei zwarte lijnen hebben, gaat het schilderij perfect in haar omgeving op.

Kunst in andere ruimtes

Ooit gedacht aan een schilderij in de slaapkamer? ‘Boiling Bubbles Landscape’ (140×70) past goed boven de bedplank in deze slaapkamer. Niet alleen de maten sluiten goed op elkaar aan, maar ook de kleuren passen goed bij elkaar.Een grote lege muur? Hang net als deze mensen kunst aan die muur! Met dit prachtige schilderij van 160x80cm wordt de muur goed opgevuld, maar ook krijgt de ruimte een hele andere sfeer. Door het schilderij in het midden te hangen wordt er een bepaalde rust behouden, dat ondanks het formaat.

Eén met de omgeving

Een goed voorbeeld van hoe een kunstwerk kan opgaan in een interieurstijl, is deze foto van ‘Oceanic Square XL’ in een Brusselse woning. De grootte van het kunstwerk (120x120cm) vult de muurruimte precies goed en de kleuren komen mooi overeen met de interieurstijl. Deze foto laat goed zien dat een groot schilderij niet heel groot hoeft te lijken.Een ander goed voorbeeld van een groot schilderij is ‘White Textured’ met zijn maat van 150×150 cm neemt hij een mooie muur in Amsterdam in beslag. Verder komen bij dit schilderij ook de kleuren mooi overeen met de omgeving.

Een eye-catcher

Een Amerikaans gezin wilde graag iets opvallends hebben in de woonkamer. Zij hebben gekozen voor ‘The Blonde’ om op te hangen, met het formaat van 120×120 cm en felle kleuren vult hij de lege muur en verfrist zo de ruimte.

Tweeluik in trapgat

Deze klant vond (net als andere) dat zijn trapgat te saai en leeg was, ook hiervoor is een kunstwerk een goede oplossing. Met een mooi tweeluik wordt dit trapgat goed opgevuld. De groen en witte kleuren zijn niet precies hetzelfde, maar komen goed overeen en vormen een mooi interieur.Denk je het te weten qua kleur en formaat, maar heb je geen idee wat voor stijl het best bij jou past? Kijk dan even naar onze stijlkiezer! Deze helpt je te kiezen tussen al de stijlen die wij verkopen.