art rotterdam week 2020
Art Week Rotterdam 2020

Art Rotterdam 2020

Waarschijnlijk heb je het wel aan zien komen door alle mooie posters die in de stad hangen: Art Rotterdam 2020 is weer begonnen! Tijdens de Art Week zijn er allerlei kunst activiteiten te beleven. Zo zijn er naast beurzen en  tentoonstellingen ook rondleidingen, performances en nog veel meer. Bovendien heeft Roxier Art tijdens de Art een speciale actie!

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

xl groot schilderij
Je weet misschien al welke kleuren je zoekt in een nieuw kunstwerk, en of het een horizontaal of vierkant schilderij moet zijn. Dan volgt de vraag: hoe groot wordt je nieuwe kunstwerk? Wat ons betreft is een xl groot schilderij een geweldige basis voor de rest van je interieur.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

kantoor kunst
Mooie kunst op kantoor zorgt voor een gevoel van welzijn, en verhoogt de productiviteit op de werkvloer. Onze kunst wordt verkocht aan bedrijven – en verfraait ook de muren van hotels en ziekenhuizen – over de hele wereld.

De eisen voor kunst op kantoor zijn anders in vergelijking met kunst voor particuliere woningen. Meestal zijn de formaten veel groter, en is het kleurpalet meer ingetogen.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Sterren op het doek kunstenaarsOnze kunstenaars Ronald Hunter en Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge schitteren bij Sterren op het Doek

Met trots mogen we onthullen dat maar liefst twee van onze kunstenaars dit jaar deelnemen aan Sterren op het Doek! Het populaire programma van Omroep MAX keerde in september 2019 na een afwezigheid van vijf jaar terug op de buis. Destijds presenteerde Hanneke Groenteman het programma. Het stokje is overgedragen aan presentator Özcan Akyol, die – als je het ons vraagt – zeer geschikt is voor deze rol.

Kunstenaar Ronald Hunter kreeg de eer Rotterdamse legende Lee Towers te portretteren, en kunstenares Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge de prachtige Caroline de Bruijn. Beide afleveringen worden in oktober uitgezonden.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Een schilderij kopen is leuk, maar is ook een hele uitdaging. Het kunstwerk dat je koopt, brengt bij voorkeur veel vreugde voor lange tijd. Maar hoe weet je dat je het juiste werk hebt gevonden? Met deze handige richtlijnen hopen we je wat op weg te kunnen helpen naar het perfecte schilderij voor je interieur.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Veel interieurontwerpers hebben al ervaren dat kunst een WOW-factor in een interieurproject kan zijn. Kunst maakt het verschil, vooral wanneer het speciaal is gemaakt voor het project. Maar waar kun je op maat gemaakte kunst voor interieur projecten vinden?

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Wooninspiratie met kunst

kunst in opdracht

Breng kunst en interieur samen

Misschien ben je al een tijd op zoek naar iets moois voor aan de muur. Wij weten als geen ander dat kunst kopen iets heel persoonlijks is, en dat het best even kan duren voordat je het gevonden hebt. Maar hoe kom je er nu achter welke kunst bij jou past, en bij je interieur? We helpen je graag op weg met wat wooninspiratie met kunst.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Ronald Hunter’s werk staat bekend om zijn veelzijdigheid in kleuren. Hij is een meester in het vinden van spannende kleur combinaties, en vindt zichzelf continu opnieuw uit. Toch blijft Ronald’s werk makkelijk herkenbaar, hij past steeds dezelfde regels toe.

Naast het bedenken van nieuwe stijlen, werkt hij veel in series; sommige stijlen komen dan ook in verschillende kleurschakeringen terug. Zo ook Panels, een van Ronald’s favoriete series om te maken. Het idee kwam van een grote tafel waar hij aan werkte, gemaakt van grote houten panelen. Het lijkt alsof hij nieuwe series schilderijen uit zijn mouw schud, maar vergis je niet! Er gaat een uitgebreid denkproces aan vooraf, waar we vast in een ander blog nog op terug komen.  Hij vindt het namelijk leuk om regelmatig nieuwe stijlen te creëren.

Ronald, vertel daar eens meer over!

‘Panels’ is geïnspireerd op een grote houten tafel waar ik in mijn oude studio aan werkte. De tafel was bedekt met verf en een klant merkte op een dag op dat het een kunstwerk op zich was. Dat zette me aan het denken, en ik wilde het gevoel van de tafel op canvas opnieuw creëren. Met de variërende kleuren en texturen, blijkt het een eindeloze bron van inspiratie te zijn.

Bekijk hier het schilderij waar alles mee begon: Original Yellow Panels.

Elk schilderij in de “Panels” reeks heeft zijn eigen kleurenpalet, die in een breed scala aan interieur stijlen passen. Door middel van meerdere lagen verf en textuur wil Ronald een gevoel van diepte creëren.

ronald hunter panels
(Commenting: OFF)

Maak kennis met het werk van Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter

In de studio van roxier werkt Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter dagelijks aan zijn oeuvre. Ronald is een veelzijdig artiest; zijn werk omvat diverse abstracte en moderne stijlen. Toch is het werk van Ronald makkelijk te herkennen aan de gelaagdheid in kleuren en texturen.

Ronald Hunter werkte vele jaren als grafisch ontwerper totdat hij de overstap naar schilderen maakte. Als gevolg van zijn achtergrond hebben de kleurrijke, levendige schilderijen van Ronald een duidelijke grafische, street art-stijl. Hij vindt inspiratie in straataffiches, die hun eigen abstracte composities van kleuren en vormen creëren terwijl ze over elkaar worden geplakt. Ronald wil dit effect bereiken in zijn schilderijen door meerdere lagen verf en textuur aan te brengen, en door het gebruik van typografische vormen.

nederlandse kunstenaar
nederlandse kunstenaar

Als kunstenaar vind ik het belangrijk om een eigen stijl te hebben. Ik maak mijn kunst volgens bepaalde regels, die geven me houvast bij wat ik wil maken. In mijn abstracte werk bijvoorbeeld, bouw ik de kleuren met gelaagdheid van acrylverf en ik gebruik een lichte textuur om diepte toe te voegen

 

De expressionistische kleurlagen in snelle, krachtige penseelstreken creëren een gevoel van beweging, wat zijn jeugdig enthousiasme reflecteert. Elk stuk is uniek, en roept zijn eigen sfeer op door kleur, textuur en een gevoel van diepte. Het werk is bedoeld om deze sfeer naar de omringende ruimte te brengen, een gevoel van energie of rust te creëren, afhankelijk van het kunstwerk.

nederlandse kunstenaar
nederlandse kunstenaar
nederlandse kunstenaar

Voor roxier creëert Ronald kunst op maat; binnen zijn brede scala aan stijlen kan Ronald originele kunst maken in iedere gewenste kleur en formaat. En dit voor een betaalbare prijs, want Ronald vindt dat kunst kopen transparant en betaalbaar moet zijn.

En dat zijn motto werkt, bewijst Ronald met het feit dat zijn werk inmiddels is verstuurd naar meer dan 50 landen.

(Commenting: OFF)