In een serie blogs bieden we hulp bij het kiezen van kunst. In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van koele kleuren in kunst.

Meer interesse in warme kleuren? Klik hier om naar onze blog over warme kleuren te gaan.

Kunst bekeken vanuit kleur

Kleurentheorie is een kunst op zich – er zijn weinig dingen belangrijker in kunst dan het gebruik van kleur. Met behulp van een kleurenwiel, (ontwikkeld door Sir Isaac Newton in 1666), krijg je een goed overzicht over hoe je kleur kunt gebruiken en combineren.
Het kleurenwiel bestaat uit primaire (rood, geel, blauw) en secundaire kleuren (groen, paars, oranje), plus tertiaire kleuren, gemaakt door primaire en secundaire kleuren te combineren.
Het biedt een logische overzicht en laat zien welke kleuren bij elkaar passen en welke tegenover elkaar staan. Dit kan je helpen bij het maken van kleur keuzes voor je interieur en natuurlijk voor het kiezen van een kleur bij je volgende kunstaankoop!

koude kleuren kunst kopen

Koele Kleuren

Koude en koele kleuren bestaan ​​uit groen, blauw en paars en zijn het rustiger alternatief voor pittige warme kleuren. Ze staan voor de natuur, de nacht en zorgen voor een algemeen gevoel van rust en ontspanning.

GROEN

Groen staat voor groei, natuur, planten en een nieuw begin. Het weerspiegelt vrede en harmonie en geeft een gevoel van optimisme en tevredenheid. Ook is de kleur groen ideaal om bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer de natuur naar binnen te halen.

groen kunst kopen kleur
groen kunst kopen

BLAUW

Blauw is wereldwijd de meest populaire kleur in kunst, interieur en kleding. Helderblauw is tijdloos, zorgt voor rust en ontspanning. Donkerblauw gaat meer over de nacht, kracht en luxe. Het is de meest veilige kleur die in elke kamer van je huis zal passen.

groot grijs schilderij

PAARS

Paars symboliseert rijkdom en creativiteit. Donker paars is perfect om thuis een gevoel van luxe te creëren, terwijl we bij lichtere paars de lente en romantiek associëren. Het is een kleur die niet snel als hoofdkleur word gekozen voor zowel een interieur als in een schilderij, maar vaker in combinatie met blauw of roze word gebruikt.

lake matheson foto
koude kleuren kunst kopen
modern portret

Hulp bij het kiezen van kunst

Ben je er uit welke kleur jouw schilderij moet hebben? Ga dan naar deze pagina op onze website en filter op jouw gekozen kleur. Zo zie je in één oogopslag wat we in onze huidige collectie hebben.

Of ga je toch liever voor warme kleuren zoals rood, oranje en geel? Lees dan hier ons blog over kunst in warme kleuren.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van kunst, of ben je op zoek naar nog meer kunst inspiratie? Neem contact op en volg ons op Instagram. en blijf op de hoogte van alle nieuwe werken.

(0)

In een serie blogs bieden we hulp bij het kiezen van kunst. Kunst en interieur zijn in onze ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van warme kleuren in kunst en wat dit kan betekenen voor je interieur.

Meer interesse in koele kleuren? Klik hier om naar onze blog over koele kleuren te gaan.

Kunst bekeken vanuit kleur

Kleurentheorie is een kunst op zich – er zijn weinig dingen belangrijker in kunst dan het gebruik van kleur. Met behulp van een kleurenwiel, (ontwikkeld door Sir Isaac Newton in 1666), krijg je een goed overzicht over hoe je kleur kunt gebruiken en combineren.
Het kleurenwiel bestaat uit primaire (rood, geel, blauw) en secundaire kleuren (groen, paars, oranje), plus tertiaire kleuren, gemaakt door primaire en secundaire kleuren te combineren.
Het biedt een logische overzicht en laat zien welke kleuren bij elkaar passen en welke tegenover elkaar staan.. Dus ga je voor warme kleuren in je kunst, dan kan dit je helpen bij het maken van de juiste kleur keuzes en natuurlijk voor het selecteren van je volgende kunstwerk!

koude kleuren kunst kopen

Warme Kleuren in Kunst

Warme kleuren zijn rood, oranje, geel en elke combinatie daarvan. Deze kleuren zijn over het algemeen stimulerend en geven passie, warmte en levendigheid weer. Ideaal dus als je in je interieur geluk en enthousiasme wilt uitstralen.

GEEL

Geel staat voor hoop, zonneschijn en een stralende dag. Daarom is de kleur een mooie match voor een kamer waar je je dag begint, denk bijvoorbeeld aan de eetkamer of keuken. Omdat geel de creativiteit en concentratie bevordert, kun je deze kleur ook perfect als accent in de werkkamer te gebruiken. Donker gele tinten worden vaak geassocieerd met goud en oudheden, waardoor er een gevoel van luxe en status ontstaat.

ORANJE

Oranje brengt levendigheid en energie in een ruimte. In Nederland is oranje natuurlijk een extra speciale kleur en doet oranje ons altijd denken aan het koningshuis en voetbal. Fel oranje worden ook geassocieerd met fruit, en dus ook met gezondheid en vitaliteit, wat staat voor verandering, beweging en positiviteit. Meer doffe en pastel tinten oranje geven evenwicht, denk bijvoorbeeld aan terra tinten, deze worden geassocieerd met de aarde en de herfst.

pop art kunst

ROOD

Rood is een krachtige kleur, zijn bekendste kenmerk staat voor liefde en passie. Maar veel mensen zullen het ook associëren met gevaar, woede, macht en vuur. Het licht daarbij erg aan de tint rood die word gebruikt. Rood zorgt ook voor energie, en dus zeer geschikt voor mensen die een oppepper nodig hebben, bijvoorbeeld in de werkkamer of slaapkamer. Mooie kleuren rood voor in je huis en kunst zijn koraalrood of wijnrood. Deze zijn wat minder heftig en aanwezig, maar geven toch veel warmte.

Hulp bij het kiezen van kunst

Ben je er uit welke kleur jouw schilderij moet hebben? Ga dan naar deze pagina op onze website en filter op jouw gekozen kleur. Zo zie je in één oogopslag wat we in onze huidige collectie hebben.

Of ga je toch liever voor koude kleuren zoals blauw, groen en paars? Lees dan hier ons blog over kunst in koele kleuren.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van kunst, of ben je op zoek naar nog meer kunst inspiratie? Neem contact op en volg ons op Instagram. en blijf op de hoogte van alle nieuwe werken.

(0)

7 tips voor het kopen van een schilderij

Nog nooit hebben we zoveel tijd thuis doorgebracht als in het afgelopen jaar. Voor velen is dit dan ook het moment om eens goed naar het interieur te kijken. Dit kan resulteren in de meubels anders neerzetten en een muurtje verven tot een hele verbouwing. Een andere en makkelijkere manier om nieuw leven in je huis te blazen is om een mooi kunstwerk te kopen. Maar het kiezen van het juiste kunstwerk is echter niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, vooral nu de online wereld ons overspoeld met zoveel verschillende artiesten, stijlen en platformen. Daarom willen we je graag helpen met de volgende 7 tips over het kopen van een schilderij, met mooie foto’s die wij hebben ontvangen van klanten.

En denk je het al te weten qua kleur en formaat, maar heb je geen idee wat voor stijl het best bij jou past? Kijk dan even naar onze stijlkiezer! Deze helpt je te kiezen tussen al de stijlen die wij verkopen.

1. Ga op je gevoel af

Dit lijkt misschien een heel erg voor de hand liggend, maar koop kunst die je echt mooi vind! Het kan verleidelijk zijn om je te laten meeslepen door trends en hippe design interieurs. Maar jij bent degene die elke dag naar het schilderij gaat kijken, dus jij moet het mooi vinden of er een bepaalde persoonlijke band mee voelen. Ook belangrijk is om je te bedenken, dat als een schilderij je aanspreekt, je dan niet te veel zorgen maakt of het wel bij de rest van je interieur past. Om samenhang te creëren, kun je de kleuren van het schilderij laten terugkomen in accessoires, kussens, vazen of verf de tegenovergestelde muur in een kleur uit het schilderij.

Deze klant uit Amerika heeft de kleuren uit het schilderij duidelijk terug laten komen in de kleuren van haar kussens. Dit zorgt voor rust en een mooi geheel.

Een andere manier om rust te creëren is een kleur uit het schilderij duidelijk terug te laten komen in de meubels of accessoires.

2. Kies voor kunst in de werkkamer

We werken allemaal meer thuis, en zullen dit waarschijnlijk in de toekomst ook blijven doen. De inrichting van een fijne werkplek is dus des te belangrijker geworden.

De meesten van ons hebben niet de luxe van een grote werkkamer. We zitten vaak in een kleine ruimte die niet zo spannend is ingericht. Een schilderij is een eenvoudige maar effectieve manier om meer kleur en diepte aan de ruimte te geven. Het geeft niet alleen direct een fijner en huiselijker gevoel aan een ruimte, het is ook meteen een mooie achtergrond tijdens online meetings.

Kunst verruimt je geest

Zeker abstracte kunst past goed in een werkomgeving, omdat het op eindeloos veel manieren geïnterpreteerd kan worden. Je zit dus niet vast aan een beeld of idee van de kunstenaar, zoals bij figuratieve kunst. Juist vanwege de abstractie ben je geheel vrij in de interpretatie.

3. Kunst in de juiste breedte

Ben je van plan om een kunstwerk boven een bank of dressoir op te hangen? Over het algemeen is dan een minimale maat van 100 cm breed aan te raden (of in ieder geval 2/3 van de breedte van het bank of dressoir). Als je het schilderij uitlijnt met het object dat er onder staat, zorgt dat voor rust in de kamer.

Deze klant heeft het formaat van het schilderij precies zo groot gekozen als het hoofdbord van het bed. Zo breng je rust in een ruimte, en om het af te maken kozen ze voor een dekbed in dezelfde kleurtonen.

Ook hier koos de klant na anleiding van de grootte van de bank. Een mooi voorbeeld waar het formaat van het schilderij aansluit of het formaat van de bank. Durf groot te gaan en kijk goed naar hoeveel ruimte je hebt.

4. Kunst in de juiste lengte

De hoogte van een kamer kun je benadrukken met een verticaal schilderij. Denk dan aan ruimtes zoals een trapgat, aan het einde van een gang of een smal stukje muur tussen twee deuren of ramen. Door een lang en verticaal schilderij op te hangen maak je dus niet alleen je huis optisch groter, maar ook meteen mooier en interessanter!

5. Durf voor een groot schilderij te gaan

Door één groot schilderij te kiezen in plaats van meerdere kleinere werken, creëer je een duidelijk focus point. De texturen van een groot schilderij helpen, net als de juiste verlichting, een interieur meer diepte te geven. Die texturen bieden je interieur het benodigde ‘visuele gewicht.’ En dat is weer zeer bepalend voor de sfeer en hoe de ruimte aanvoelt. Ruwere texturen kunnen helpen een ruimte intiemer en meer geaard te maken. Gladdere texturen kunnen juist voor een wat koelere uitstraling zorgen.

Verhouding

Het schilderij dat je hier ziet, lijkt misschien niet groot, maar is toch 125cm x 125cm. Als men hier voor een kleiner schilderij had gekozen dan zou deze helemaal wegvallen en niet tot zijn recht komen. Maar door toch voor een groot kunstwerk te gaan is alles in verhouding.

Focus Point

Elke ruimte heeft een focuspunt nodig. Sterker nog, het focuspunt is een van de meest belangrijke elementen in interieurdesign. Je kunt het zien als de ster van de kamer, oftewel de blikvanger. Het is het eerste waar je ogen heen worden getrokken zodra ze de kamer binnenkomen. Hier een mooi voorbeeld van een focus punt in een Portugees vakantiehuis.

6. Schilderijen in tweeluik

Kun je niet kiezen, of wil je in plaats van één horizontaal schilderij twee (vierkante) schilderijen? Ben niet bang om twee of drie kunstwerken te combineren! Let of formaat, kleur of stijl om de rust te behouden, of ga opzoek naar een bestaande twee- of drieluik. Bovendien kun je de schilderijen ook apart ophangen, voor een speels effect in het interieur.

7. Maar een schilderij af met een lijst

Ben jij helemaal van de details? Maak dan een schilderij af met een mooie lijst. Al onze schilderijen kun je bestellen met een baklijst oftewel ‘floating frame’. Deze zijn gemaakt van hout en je hebt de keuze uit zwart, wit en in natuurlijk eiken. Maar als je wilt, kun je hem door ons in elke gewenste kleur laten schilderen. Dit is een extra mooie manier om de kleuren in je interieur te laten samenkomen met je kunst .

Voor meer inspiratie, tips en kunst kun je ons volgen op Instagram!

(0)

art rotterdam week 2020
Art Week Rotterdam 2020

Art Rotterdam 2020

Waarschijnlijk heb je het wel aan zien komen door alle mooie posters die in de stad hangen: Art Rotterdam 2020 is weer begonnen! Tijdens de Art Week zijn er allerlei kunst activiteiten te beleven. Zo zijn er naast beurzen en  tentoonstellingen ook rondleidingen, performances en nog veel meer. Bovendien heeft Roxier Art tijdens de Art een speciale actie!

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

xl groot schilderij
Je weet misschien al welke kleuren je zoekt in een nieuw kunstwerk, en of het een horizontaal of vierkant schilderij moet zijn. Dan volgt de vraag: hoe groot wordt je nieuwe kunstwerk? Wat ons betreft is een xl groot schilderij een geweldige basis voor de rest van je interieur.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

kantoor kunst
Mooie kunst op kantoor zorgt voor een gevoel van welzijn, en verhoogt de productiviteit op de werkvloer. Onze kunst wordt verkocht aan bedrijven – en verfraait ook de muren van hotels en ziekenhuizen – over de hele wereld.

De eisen voor kunst op kantoor zijn anders in vergelijking met kunst voor particuliere woningen. Meestal zijn de formaten veel groter, en is het kleurpalet meer ingetogen.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Sterren op het doek kunstenaarsOnze kunstenaars Ronald Hunter en Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge schitteren bij Sterren op het Doek

Met trots mogen we onthullen dat maar liefst twee van onze kunstenaars dit jaar deelnemen aan Sterren op het Doek! Het populaire programma van Omroep MAX keerde in september 2019 na een afwezigheid van vijf jaar terug op de buis. Destijds presenteerde Hanneke Groenteman het programma. Het stokje is overgedragen aan presentator Özcan Akyol, die – als je het ons vraagt – zeer geschikt is voor deze rol.

Kunstenaar Ronald Hunter kreeg de eer Rotterdamse legende Lee Towers te portretteren, en kunstenares Ellen-Claire Boomsma-Hulsegge de prachtige Caroline de Bruijn. Beide afleveringen worden in oktober uitgezonden.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Een schilderij kopen is leuk, maar is ook een hele uitdaging. Het kunstwerk dat je koopt, brengt bij voorkeur veel vreugde voor lange tijd. Maar hoe weet je dat je het juiste werk hebt gevonden? Met deze handige richtlijnen hopen we je wat op weg te kunnen helpen naar het perfecte schilderij voor je interieur.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Veel interieurontwerpers hebben al ervaren dat kunst een WOW-factor in een interieurproject kan zijn. Kunst maakt het verschil, vooral wanneer het speciaal is gemaakt voor het project. Maar waar kun je op maat gemaakte kunst voor interieur projecten vinden?

Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Wooninspiratie met kunst

kunst in opdracht

Breng kunst en interieur samen

Misschien ben je al een tijd op zoek naar iets moois voor aan de muur. Wij weten als geen ander dat kunst kopen iets heel persoonlijks is, en dat het best even kan duren voordat je het gevonden hebt. Maar hoe kom je er nu achter welke kunst bij jou past, en bij je interieur? We helpen je graag op weg met wat wooninspiratie met kunst.

Continue Reading…

(Commenting: OFF)